niedziela, 21 września 2014

Naleśniki a'la sernik bezglutenowe

Gdy człowiek musi leżeć w łóżku całymi dniami, z powodu choroby to ciągle pojawiają się jakieś zachcianki zwłaszcza gdy oglądam strony internetowe z przepisami :-D

Od kilku dni mam taką ogromną ochotę na sernik ale nie mam wystarczająco dużo siły by go przygotować :-)
A ze tez oprócz sernik zjadłam tez naleśniki a więc wszystko trzeba było połączyć...i wyszły naleśniki a'la sernik...

Przepis na ciasto znajdziecie TU  tak na marginesie to najlepsze ciasto naleśników jakie udało mi się stworzyć z mąki ryżowej...

Składniki: masy wystarczy na posmarowanie 8-9 naleśników

Ciasto naleśników wykonujemy z tego przepisu.

500 gram twarogu sernikowego
 3 łyżki serka homogenizowanego waniliowego
2 krople aromatu waniliowego
Cukier waniliowy
Szczypta kardamonu
Laska wanilii
1 budyń waniliowy
Kieliszek advocata
Łyżeczka proszku do pieczenia

Wiśnie w zalewie do dekoracji..

Wszystkie składniki miksujemy razem.

Ciasto naleśników smarujemy po jednej połowie nasza masą i składamy na pół następnie wierzch smarujemy ponownie i składamy znowu na pół...tak powstałe trójkąty układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowania masłem...

Pieczemy około 30 min. w tem. 160- 180 st.

Uwaga:
Przepis nie zawiera cukru, dla mnie był słodki ale osoby używając cukru na pewno nie podzielą mojego zdania.









Naleśniki na 100 sposobów

6 komentarze :

Foodmania pisze...

i te czerwone wisienki... pycha! :)

Konczi i Szpileczka pisze...

Rewelacyjne naleśniki!! Pozdrawiam i zapraszam do Naszego kulinarnego świata

Unknown pisze...

Oj tak pycha pycha...:-*

Unknown pisze...

Dziękuję :-* dziękuję za zaproszenie na pewno będę częstym gościem...

Emaliowany Czajnik pisze...

Wow, niesamowite połączenie. Dzięki za zgłoszenie przepisu do akcji.

RedHead pisze...

Zapisuję, bo wyglądają przepysznie! ;)

© 2025 Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena