sobota, 25 czerwca 2016

Omlet z tuńczykiem i żółtym serem

Moja kolejna propozycja śniadaniowa dla was..Omlet z dodatkiem zielonego jęczmienia. Dodatki oczywiście wybieracie sami, na jakie macie ochotę u mnie dziś omlet z tuńczykiem i serem żółtym.

Składniki: na 1 omlet

2 jajka
1 łyżka jęczmienia zielonego
1 łyżka mąki jaglanej
2 łyżki mleka roślinnego
2 łyżki tuńczyka
2 plas. sera żółtego 
odrobina pokruszonego sera feta
suszone pomidory
sól himalajska, pieprz

Jajka, mleko, mąkę  oraz jęczmień mieszamy ze sobą dokładnie. Smażymy omlet na małej mocy palnika do momentu aż wierzch się zetnie.
Dodajemy składniki i gotowe...
Bon Appetit.








0 komentarze :

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena