niedziela, 24 maja 2015

Mufffinki Jajeczne

Propozycja idealna na każda porę dnia i można ją modyfikować jak dusza zapragnie...



Składniki: 3-5 porcje ( około 13 muffinek) W/B/T   40/65/66 w makro nie wliczyłam groszku, pieczarek oraz kukurydzy


7 jajek
zioła
40 gram makaronu
4 pieczarki
3 łyżki groszku i kukurydzy konserwowej
30 gram szynki 
40 gram sera feta
1/2 awokado
pestki słonecznika do posypania
20 gram oliwek

Makaron gotujemy.
Pieczarki podsmażamy. 
Groszek, kukurydzę, pieczarki oraz oliwki przekładamy do salaterki. 
W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka wsypujemy zioła. Dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki szynkę oraz kostki sera feta( zostawiamy trochę sera do posypania).

Na dole foremek układamy makaron. Następnie po łyżce nadzienia. I zalewamy jajkami. 
Na wierzchu układamy awokado i pokruszony ser feta i posypujemy słonecznikiem.
Pieczemy około 30 min. w piekarniku. Jeśli nie mamy foremek silikonowych możemy zrobić zapiekankę jajeczną w większym naczyniu żaroodpornym.
















2 komentarze :

Unknown pisze...

pychaaaaa :)

FitHealthyLife pisze...

Świetnie to wygląda. Takich muffinek jeszcze nie jadłam :)

© 2025 Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena