Dziś przedstawiam bułeczki z pestkami, twarogiem bez grama mąki...
Składniki: filiżanka poj. 150ml
1 kostka sera białego chudego około 200g.
1 filiżanka otrębów gryczanych średnio zmielonych
garść pestek dyni
1 filiżanka pestek słonecznika
1 jajko
Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie razem. Pieczemy około 20 min w tem. 180-200 st.
13 komentarze :
Wyglądają super! :)
Dziękuję....koniec z bułkami ze sklepu, zdrowo,szybko i przepysznie przede wszystkim...Pozdrawiam 😘
wyglądaja przepysznie...ciekawa jestem smaku...pozdrawiam
Na redukcję idealne...a jeszcze bez glutenu ;)
Cuda....;)
tyle białka...czytasz mi w myślach chyba <3
super bułeczki- zdrowe i sycące!
Naprawdę smakują bardzo dobrze, choć ich smaku nie można porównać z pieczywem sklepowym...nie wiem jak teraz ale kilka lat temu były takie chlebki fitness naładowane bakaliami...
Starałam się :-) pozdrawiam
Dziękuję...rzeczywiście stały się moim nr.1...:-)
można pominąć słoneczik?
Oczywiście ze tak...dodaj jakieś inne ziarna lub więcej dyni czy obrębow...konsystencja tego ciasta powinna być gęsta żeby bez żadnego problemu uformować kulki...podanych składników wyszły mi 4 bułki...
Wyglądają nieziemsko :) Aż takie zdziwienie, że są one bez mąki i glutenu :)
Pozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com
Prześlij komentarz