poniedziałek, 9 marca 2015

Bułeczki bez mąki bez glutenu

Kochani chyba każdy wie czym jest mąka i jak wpływa na nasz organizm zwłaszcza ta biała pozbawiona jakichkolwiek wartości odżywczych...My wiecznie odchudzający sie unikamy jej jak ognia, no ale chyba nie ma osoby przynajmniej ja takiej nie znam, która nie lubiłaby kanapeczek...

Dziś przedstawiam bułeczki z pestkami, twarogiem bez grama mąki...

Składniki: filiżanka poj. 150ml

1 kostka sera białego chudego około 200g.
1 filiżanka otrębów gryczanych średnio zmielonych
garść pestek dyni
1 filiżanka pestek słonecznika
1 jajko



Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie razem. Pieczemy około 20 min w tem. 180-200 st.












13 komentarze :

Katrina pisze...

Wyglądają super! :)

Unknown pisze...

Dziękuję....koniec z bułkami ze sklepu, zdrowo,szybko i przepysznie przede wszystkim...Pozdrawiam 😘

Unknown pisze...

wyglądaja przepysznie...ciekawa jestem smaku...pozdrawiam

Anonimowy pisze...

Na redukcję idealne...a jeszcze bez glutenu ;)

Anonimowy pisze...

Cuda....;)

Unknown pisze...

tyle białka...czytasz mi w myślach chyba <3

Foodmania pisze...

super bułeczki- zdrowe i sycące!

Unknown pisze...

Naprawdę smakują bardzo dobrze, choć ich smaku nie można porównać z pieczywem sklepowym...nie wiem jak teraz ale kilka lat temu były takie chlebki fitness naładowane bakaliami...

Unknown pisze...

Starałam się :-) pozdrawiam

Unknown pisze...

Dziękuję...rzeczywiście stały się moim nr.1...:-)

Anonimowy pisze...

można pominąć słoneczik?

Unknown pisze...

Oczywiście ze tak...dodaj jakieś inne ziarna lub więcej dyni czy obrębow...konsystencja tego ciasta powinna być gęsta żeby bez żadnego problemu uformować kulki...podanych składników wyszły mi 4 bułki...

FitHealthyLife pisze...

Wyglądają nieziemsko :) Aż takie zdziwienie, że są one bez mąki i glutenu :)
Pozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena