poniedziałek, 19 stycznia 2015

Pasta sojowa kanapkowa

Pasty warzywne jajeczne to jeden z moich ulubionych pomysłów na śniadania, smarowidła kanapkowe zwłaszcza te, które przygotujemy własnoręcznie w domu są oczywiście wiele zdrowsze nie zawierają cukru czy soli jeśli tych składników akurat chcielibyśmy unikać...


Dziś zapraszam na pastę z soi i cieciorki z dodatkiem pomidorów


Składniki:

1 szkl. cieciorki
1 szkl. soi
1 puszka pomidorów
4 ząbki czosnku
sól morska, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia chilli ilośc wg uznania
2 łyzki oliwy z oliwek

Soję i cieciorkę namaczamy min.. 12 godzin.

Następnie gotujemy około 30 min. średnim ogniu by była chrupka a nie rozgotowana...(sprawdzajmy podczas gotowania)

Następnie odsączamy z wody dodajemy pomidory, czosnek i wszystko blender-ujemy to już zależy od was czy wolicie gładkie pasty bez wyczuwalnych kawałków czy tez tak jak ja wolicie żeby wam coś chrupało ;)

Następnie doprawiamy według uznania ziołami które najbardziej lubimy i dodajemy oliwę..Mieszamy...W lodówce może postać około 3 dni...









3 komentarze :

Unknown pisze...

Juz wiem co dziś do bułki zrobie rodzince na kolacje :) Pewnie pyszna jest ta pasta!

http://fitfunmamarun.blogspot.com/

Foodmania pisze...

pasty na bazie strączków są pyszne, zdrowe i bardzo pożywne :)

Eugenia pisze...

Nie przepadam za soją, ale lubie np pasztet soowy. Może ta pasta też mnie przekona.

© 2025 Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena