Składniki na 6 małych placuszków:
kostka twarogu u mnie półtłusty
2 łyżki otrąb gryczanych
1 łyżka maki gryczanej
2 jajka
laska wanilii
1 łyżka pestek słonecznika
oliwa do smażenia nie więcej niż 1 łyżeczka
Twaróg jajka oraz wanilię umieszczamy w blenderze, miksujemy dodajemy otręby i mąkę chwile miksujemy dodajemy pestki słonecznika.
Na patelni za pomocą pędzelka rozsmarowujemy oliwę i nakładamy ciasto smażymy z obu stron.
Podajemy z konfiturą...
2 komentarze :
Robiłam podobne, ale bez otrębów gryczanych (nawet nie wiedziałam, że takie istnieją). Zawsze dodawałam pszenne. Na pewno są bardzo dobre.
Otręby gryczane sa świetnym rozwiązaniem dla bezglutenków ;) Polecam...Raczej nie powinnaś miec problem z ich zakupem...;) pozdrawiam
Prześlij komentarz