sobota, 8 listopada 2014

Penne z tuńczykiem (bez glutenu)

Idealny obiad gdy nie mamy za dużo czasu na gotowanie, świetnie sie tez sprawdzi jako posiłek do pracy...


Składniki: 1 porcja

1 szklanka makaronu u mnie penne
1/2 puszki tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku
1/2 papryczki chilli
3 łyżki groszku konserwowego
plaster sera feta
kilka oliwek
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól morska, pieprz, papryka słodka

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu

Do rondelka wlewamy przecier pomidorowy, posiekany czosnek, chilli oraz przyprawy i groszek. Chwilę gotujemy.

Do przecieru dodajemy ugotowany makaron oraz tuńczyka. mieszamy nie zdejmując z ognia. Następnie przekładamy na talerz. Dodajemy ser feta oraz oliwki





0 komentarze :

© 2025 Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena