czwartek, 25 września 2014

Naleśniki ze szpinakiem i białym serem...(bez glutenu)

Od jakiegoś czasu mam wielkiego smaka na naleśniki i te na słodko i te na słono... Pewnie dlatego że znalazłam idealny przepis na ciasto naleśnikowe wiec raz dwa i naleśniki usmażone...

Składniki:

Ciasto naleśnikowe wg tego PRZEPISU

1/2 opakowania szpinaku mrożonego
1 kostka sera białego u mnie pół tłusty
2 ząbki czosnku
sól, pieprz


Szpinak rozmrażamy w rondelku, nadmiar wody odsączamy.
Dodajemy roztarty czosnek. Studzimy.

Biały ser  mieszamy ze szpinakiem. doprawiamy do smaku.

Naleśniki smarujemy przygotowanym farszem.

Smacznego!!!






Naleśniki na 100 sposobów

2 komentarze :

Wyzwania Kuchenne pisze...

mniam! wyglądają pysznie...

Unknown pisze...

uwielbiam naleśniki i uwielbiam szpinak. Ty chyba wiesz co ja lubię! :*

© 2025 Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena