niedziela, 7 września 2014

Makaron Ryżowy z Pesto

Szybki, pyszny, aromatyczny przepis na obiad z cyklu " Sylwia nie ma czasu" ;)

Składnik na dwie porcje:

makaron ryżowy wstążki pół standardowego opakowania u mnie TaoTao
świeże liście bazylii szklanka
pól szklanki pestek słonecznika + 2 łyżki 
oliwa z oliwek
parmezan
ząbek czosnku



Makaron ryżowy zazwyczaj nie wymaga gotowania. Także wystarczy że go lekko obgotujemy lub zanurzymy na chwile w wrzątku. 

Bazylię, czosnek, słonecznik oraz oliwę z oliwek "blender-ujemy" razem na gładką papkę.

Jeszcze ciepły makaron mieszamy razem z pesto. 

Na patelni podprażamy pestki słonecznika i posypujemy nasz makaron. Posypujemy parmezanem.




4 komentarze :

Anonimowy pisze...

Sylwia nie ma czasu, ale ma świetne pomysły (: taki obiad biorę w ciemno!

Veggie pisze...

Wspaniały pomysł, niby makaron to i tak szybkie danie, ale skoro da się jeszcze szybciej, to jestem na TAK :-)

Unknown pisze...

😀 no ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu...:-) ale ze jeść coś trzeba, także proste szybkie dania są najlepsze...

Unknown pisze...

:-D to jedena z wielu zalet makaronu ryzowego :-*

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena