Składnik na dwie porcje:
makaron ryżowy wstążki pół standardowego opakowania u mnie TaoTao
świeże liście bazylii szklanka
pól szklanki pestek słonecznika + 2 łyżki
oliwa z oliwek
parmezan
ząbek czosnku
Makaron ryżowy zazwyczaj nie wymaga gotowania. Także wystarczy że go lekko obgotujemy lub zanurzymy na chwile w wrzątku.
Bazylię, czosnek, słonecznik oraz oliwę z oliwek "blender-ujemy" razem na gładką papkę.
Jeszcze ciepły makaron mieszamy razem z pesto.
Na patelni podprażamy pestki słonecznika i posypujemy nasz makaron. Posypujemy parmezanem.
4 komentarze :
Sylwia nie ma czasu, ale ma świetne pomysły (: taki obiad biorę w ciemno!
Wspaniały pomysł, niby makaron to i tak szybkie danie, ale skoro da się jeszcze szybciej, to jestem na TAK :-)
😀 no ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu...:-) ale ze jeść coś trzeba, także proste szybkie dania są najlepsze...
:-D to jedena z wielu zalet makaronu ryzowego :-*
Prześlij komentarz