poniedziałek, 15 września 2014

Makaron ryżowy z bobem

Kochani troszkę rzadko tu zaglądam, co oczywiście  wynika z braku czasu ale i również postanowiłam zrobić sobie małe "wakacje"...

Ale wracam już do rzeczywistości tj do kuchni ;) na dobry początek coś dla wegetarian i osób lubiących pikantne, wyraziste smaki...

Składniki:
1 porcja


100 gram makaronu ryżowego wstążki TaoTao
szklanka bobu
1 papryczka chilli
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek około 3 łyżek
pieprz ziarnisty kolorowy, sól morska, szczyptę kurkumy.


Makaron ryżowy nie wymaga uprzedniego gotowania wystarczy go tylko sparzyć wrzątkiem. I odstawić na kilka minut az zmięknie.

Bób gotujemy

Chilli, czosnek  kroimy bardzo drobno, oraz pieprz ziarnisty, podsmażamy na oliwie dodajemy następnie bób i chwile smażymy by sie lekko zarumienił, uważając by nie spalić czosnku i chilli.

Następnie dodajemy odsączony z wody makaron i wszystko mieszamy na patelni lub w woku, ciągle podsmażając. Dodajemy sól oraz kurkumę.











1 komentarze :

Foodmania pisze...

bób i makaron ryżowy to świetne połączenie :)

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena