sobota, 28 lutego 2015

Omlet z lubczykiem po meksykańsku.

Propozycja śniadaniowa ;)

Omlet z lubczykiem z warzywami po meksykańsku...dla mnie wprost idealne...Danie sycące, bez tłuszczu.


Składniki 1 porcja:

 2 jajka
20 gram soczewicy z puszki
25 gram fasoli czerwonej, kukurydzy oraz groszku
5 pieczarek
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka sosu chilli
zioła


Jajka roztrzepujemy w misce dodajemy lubczyk. Wylewamy na gorącą patelnie, jeśli mamy dobra patelnie to bez tłuszczu jeśli potrzebujemy do jednak oleju to polecam rzepakowy...
Smażymy na małym ogniu, przykrywamy pokrywką i smażymy aż góra omletu się 'zetnie'...

Sos pomidorowy podgrzewamy na patelni dodajemy pieczarki chwilę podsmażamy na dużym ogniu, dodajemy strączki i smażymy chwilę już na mniejszym płomieniu..Pod koniec dodajemy sos chili mieszamy... doprawiamy do smaku ziołami.
Przekładamy farszem omlet.





1 komentarze :

Ania_S pisze...

Omleta ze strączkami jeszcze nie jadłam i chyba muszę spróbować, bo wygląda naprawdę smakowicie :):)

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena