sobota, 24 stycznia 2015

Płatki gryczane zapiekane

Nie lubicie tradycyjnych płatków?! To tak jak ja...Ta papka przyprawia mnie o mdłości, ale ostatnio trafiam na wiele przepisów płatków zapiekanych, postanowiłam zaryzykować i wypróbować taki sposób podania...


Składniki: na 2 porcje.

1 szklanka płatków gryczanych lub innych
1 banan
1 kostka sera półtłusty
1 plaster chałwy u mnie waniliowa
1 łyżka masła orzechowego
pestki dyni do posypania
2 łyzki miodu (opcjonalnie)
1/2 banana ( opcjonalnie)


Masło orzechowe, jajko, banan, chałwę oraz ser miksujemy w blenderze...Dodajemy płatki i dokładnie mieszamy ale już łyżką. Posypujemy pestkami dyni.
Pieczemy około 25-30 min. w tem. 180 st.

W rondelku podgrzewamy miód dodajemy pokrojonego banana i chwilę podsmażamy...








5 komentarze :

Unknown pisze...

Wygląda pysznie! Robisz piękne zdjęcia, wszystko zawsze wspaniale się prezentuje :) Ja akurat uwielbiam takie ''ciapki'', sama się z tego śmieję, ale naprawdę wielbię wszelkie ''kleiki'' :P

Unknown pisze...

Dziękuję :-) ja chyba mam uraz jeszcze z przedszkola do dnia dzisiejszego a minęło już 25 lat :-)...ryż w sumie tez jem od około 7 lat :-) ale do tej pory nie zjem ryzu na słodko to tez dzięki przedszkolu... Pozdrawiam

Szefowa Kuchni pisze...

Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

Foodmania pisze...

po prostu genialne śniadanie lub podwieczorek :)

fitdevangel pisze...

Wow śliczna ta zapiekanka na słodko!

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena