piątek, 5 maja 2017

Burgery z soczewicy

burgery z soczewicy, wyszły naprawdę super mój maluch w połączeniu z sosem czosnkowym ( jego ulubionym) po prostu się zajadał.
Nie są czasochłonne i mogą powstać z ulubionych składników..u nas odbyło sie to na zasadzie czyszczenia lodówki.

Składniki:

szklanka czerwonej soczewicy
2 marchewki
cebula
kawałek pora
świeża kolendra
czosnek
zioła;  kminek, papryka słodka, sól, pieprz
jajko
3 łyżki mąki jaglanej

Soczewice gotujemy wg przepisu, hartujemy zimna woda i blendujemy.
warzywa ścieramy na tartce, cebulkę siekamy, podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy do soczewicy, doprawiamy do smaku ziołami, wbijamy jajko i wsypujemy mąkę jaglaną żeby zagęścić masę u mnie wyszło 3 łyżki.

Smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.








1 komentarze :

Cukry Proste pisze...

Świetne burgery - jadłabym!

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena