środa, 16 marca 2016

Zapiekana owsianka z wiśniami i jablkiem

Obudziło mnie dziś piękne słońce, od razu się lepiej wstaje...
W związku z tym ze dziś mały M. spał jak zabity mogłam troszkę dłużej czasu spędzić w kuchni...
I powstało takie oto cudo...słodziutki mimo że bez cukru...

Składniki na 2 porcję: wartość energ. całej porcji 580 kcal B 19,5/ W 84// T 19
Szklanka otrębów (u mnie owsiane i jaglane)
Jajko
1 jabłko 
2 łyżki wiśni 
2 łyżki wiórków kokosowych
Coś do namoczenia otrębów ja użyłam wody wy oczywiście możecie użyć różnego rodzaju produktów mlecznych.

Otręby i wiórki zalewam woda odstawiamy aż napęcznieją.
Jabłko kroję w kostkę.
Gotowe otręby mieszam z jajkiem, wiśniami i jabłkiem. Przekładamy do kokilek polecam sokiem z wiśni i zapiekanymi około 25 min.w tem. 180 st.



2 komentarze :

Lena pisze...

Pyszny pomysł na śniadanie:)

dag_c pisze...

Apetycznie wygląda ;) Świetny pomysł na śniadanie :)

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena