Znalazłam kolejna wersje przepisu tylko oczywiście zmodyfikowałam przepis pod swoje gusta...
Pierwsza wersję znajdziecie TU
Dzisiejsze ciacho jest znacznie delikatniejsze od pierwszego może dlatego że tym razem kaszę zmiksowałam na papkę a może to dzięki jogurtowi, jest również bardziej "mokre"...
Składniki: cała porcja 1006kcal B 29/ W 84/ T 67
Pół woreczka kaszy jaglanej
banan około 150 g
2 jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki
wiórki kokosowe do posypania
Kaszę prażymy, następnie zalewamy 1 i 1/2 szkl. wody gotujemy do miękkości.Studzimy.
wszystko prócz truskawek wrzucamy do blendera i miksujemy do otrzymania konsystencji papki. zapiekamy 40 min. w tem 180 st
0 komentarze :
Prześlij komentarz