sobota, 7 marca 2015

Shaorma z kurczaka przy redukcji

Kochani obiady na redukcji nie muszą być nudne...akt trzeba zapomnieć o fast foodach z nimi akurat nie mam większego problemu , ale od czasu do czasu pojawia sie ochota na kebab...I co wtedy?
Wszystko da się zrobić w warunkach domowych...


A więc zapraszam na Shaormę z kurczaka z ryżem i brokułami


Składniki: 1 porcja

150 gram piersi z kurczaka
60 gram ryżu naturalnego
brokuły w dowolnej ilości
1 łyzka oliwy z oliwek
mieszanka ziół do kebabu lub swoje ulubione

Sos:

2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki keczupu ostrego bez cukru
sól, pieprz



Pierś kroimy w cienkie paseczki obtaczamy ziołami...Smażymy na oliwie.

Ryz gotujemy.

Do gotującej się wody dodajemy różyczki brokułu gotujemy kilka minut żeby były miękkie i chrupiące. Około 3 min... Po tym czasie wrzucamy je do zimnej wody.

Jogurt mieszamy z keczupem i doprawiamy do smaku.





4 komentarze :

Kinga pisze...

Smacznie! :)

Unknown pisze...

jedzenie na redukcji może być naprawdę pyszne! :)

FitHealthyLife pisze...

Uwielbiam shoarme, a lubię ją jeść w spinxie :)
Pozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com

Unknown pisze...

Dobrze wygląda. Smacznego ;-)

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena