Później to już lawina w każdym miesiącu będzie sie działo...na razie szczegółów najważniejszych wydarzeń ujawnić nie mogę...
Zapewne wiele z was przygotowało sobie postanowienia Noworoczne, słusznie, ja też...Tylko dwóch postanowień z poprzedniego roku nie udało mi się zrealizować wiec najwięcej siły postanowiłam dołożyć właśnie w ich realizację...Oczywiście ma tez kilka nowych...Bo życie to wyzwanie...
próbuje od jakiegoś czasu zapanować nad wahaniami cukru we krwi..dlatego pewne rzeczy z codziennego menu wyeliminowałam...zobaczymy jakie efekty przyniesie moja nowa dieta w późniejszym czasie...będę sie na pewno nimi dzielić z wami...
A dziś podzielę sie z wami jednym z tych " zdrowszych" dań
Warzywa smażone z kotletami sojowymi.
Składniki: ja dodałam każdego po około 2 garści.
Fasolka szparagowa zielona
kukurydza
groszek
5 kotletów sojowych wcześniej przygotowanych
szczypta soli morskiej lub ziołowej
pieprz czarny
zioła prowansalskie
ziarna słonecznika do posypania
ziarna słonecznika do posypania
Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju rzepakowego, a następnie fasolkę szparagową na dużym ogniu podsmażamy aż zmięknie i nabierze koloru dodajemy groszek, kotlety sojowe i kukurydzę I smażymy aż wszystko się zarumieni.
Posypujemy slonecznikiem.
1 komentarze :
Super prosty przepis, idealny na obiad i kolacje, szczególnie po treningu :)
Pozdrawiam
fitfunmamarun.blogspot.com
Prześlij komentarz