Zwłaszcza, że podpisałam dwie współpracę, ale o tym później.
Dziś mam dla was pierogi z mąki orkiszowej z farszem z cieciorki, smażonej cebulki oraz fety.
Składniki
Ciasto:
mąka orkiszowa
woda gorąca
sól
Farsz:
puszka ciecierzycy
2 małe cebulki
2 ząbki czosnku
1/3 opakowania sera typu feta
lubczyk, pieprz, tymianek
Do mąki wlewamy gorąca wodę ( musicie wyczuć ile wody jest potrzebne). Wyrabiamy ciasto.
Na patelni smażymy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek, dodajemy odsączona ciecierzycę oraz zioła. Chwilę smażymy. Odstawiamy do przestudzenia.
Następnie blendujemy z dodatkiem fety.
Formujemy pierożki i gotujemy.
1 komentarze :
Przepiękne zdjęcie!
Prześlij komentarz