poniedziałek, 16 lutego 2015

Dzień 18 obiad- Pierś z kurczaka z kaszą jaglana i warzywami


Składniki 1 porcja
50 gram suchej kaszy jaglanej
100 gram piersi z kurczaka
200 gram fasolki zielonej
200 gram mieszanki warzywa na patelnię 
przyprawy do kurczaka
10 gram oliwy z oliwek


Kaszę jaglana wsypujemy do rondla i prażymy ( bez tłuszczu) az lekko zbrązowieje i będzie wyczuwalny orzechowy zapach. Następnie wlewamy około 150 ml wody i gotujemy do miękkości.
Jeśli lubimy sól to solimy...;)

Pierś z kurczaka obtaczamy w ziołach i smażymy.

Na patelni a najlepiej woku za pomocą pędzelka rozprowadzamy oliwę z oliwek lub inny tłuszcz, dodajemy warzywa i na smażymy na dużym ogniu ciągle mieszając.

Podaję z sosem czosnkowym.







1 komentarze :

Unknown pisze...

Tak smażone jest na oliwie...:-)

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena