Ale wracając do pogody za oknem to przy tem. 34 st. ostatnio rzeczą jaka chce sie w domu robić to włączyć piekarnik i piec ciasta...Dlatego ja w takie dni wole desery na zimno...
I oto jeden z nich:
Składniki na 3 foremki do puddingu
300 gram sera twarogowego na serniki
200 gram jogurtu greckiego
3 łyżki startych migdałów
2 krople olejku migdałowego lub śmietankowego
4 łyżki żelatyny
1 szklanka porzeczek czerwonych
galaretka truskawkowa
Jogurt grecki miksujemy około 5 min. na najwyższych obrotach, dodajemy ser, olejek i migdały...Miksujemy na średnich obrotach około 5 min.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy pod koniec miksowania do masy serowej.
Porzeczki miksujemy...Galaretkę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. Dodajemy do porzeczek.
Foremki wykładamy folia spożywczą, nakładamy masę serową i na koniec mus z porzeczek. Odkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
2 komentarze :
Wyjątkowo smakowicie się prezentują takie serniczki :)
Witaj,
Twoje przepisy wyglądają smakowicie, gratuluje gustu kulinarnego oraz naprawdę dobrych zdjęć! Pełen profesjonalizm, o który nie jest łatwo.
Uwielbiam piec i gotować dla najbliższych i zawsze poszukuje nowych inspiracji w internecie.
Twój blog może stać się inspiracją dla wielu. Chce ci zaproponować myTaste.pl, która jest wyszukiwarką najlepszych przepisów kulinarnych blogerów oraz stron internetowych z Polski. Dodaj swój blog http://www.mytaste.pl/dodaj-blog i daj szansę innym, dla których gotowanie jest pasją aby mogli poznać Twoje przepisy. Napisz do mnie jeśli masz pytania.
Pozdrawiam,
Remi
info@mytaste.pl
Prześlij komentarz