sobota, 12 lipca 2014

Placuszki bananowe- bez jajek, bez glutenu i bez cukru

Kilka lat temu nie niedomyślenia było by żebym wstawała czy to w dni powszednie czy tez weekendy o godzinie 6..Ale człowiek wtedy prowadził głównie życie nocne  teraz natomiast starzenie materiału doprowadziło do tego że czy jestem wyspana czy nie wybija godzina 24 i kopciuszek zasypia...

Dziś niedziela więc idealny moment na leniwy poranek, i słodkie śniadanie choć bez grama cukru...Placuszki bananowo- twarogowe.


Składniki: na 6 placuszków

1 średni banan
100 gam twarogu półtłusty
4 łyżki mąki bezglutenowej u mnie ryżowa
1 łyżka maku
1 łyżka startych migdałów
ok. 100 ml maślanki
olej rzepakowy do smażenia


Banan oraz twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, migdały, mak, wlewamy maślankę... Jeżeli ciasto będzie za rzadkie to dodajemy więcej maki jeśli za gęste wlewamy odrobinę więcej maślanki. na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i smażymy placuszki..

Placuszki podałam z melonem, jogurtem greckim oraz konfiturą truskawkową...









0 komentarze :

© Moje życie po trzydziestce , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena