ale wszystko można skutecznie zastąpić zdrowszymi zamiennikami...
Czekolada? czemu nie, ale tylko ta którą zrobicie sami w domu a to dosłownie 20 min. roboty i gotowała do spożycia.najfajniejsze jest to że możecie użyć dodatków jakich tylko dusza zapragnie.
Składniki na tabliczkę czekolady:
4 łyżki czubate oleju kokosowego
1 duża łyżka kakao
dodatki u mnie były to:
pszenica ekspandowana
daktyle
1 łyżeczka ksylitolu
Olej rozpuszczam w małym rondelku, dodaje ksylitol oraz kakao wszystko na bardzo małym ogniu mieszam az do całkowitego połączenia składników.
Rondelek odstawiam i dodaje dodatki.
przelewam do foremki na czekoladę, szczelnie zakrywam opakowanie i odstawiam do zamrażalnika na 20 min. po tym czasie czekolada jest gotowa do spożycia i przechowywania już w lodówce.
3 komentarze :
Też się przymierzam do takiej czekolady domowej roboty :)
Ile taka czekolada ma kcal? Czy można kilka kostek dać np. jako drugi posiłek? :)
Jako drugi posiłek? Ja jednak preferuje tradycyjne posilki...ale jak wiadomo każdy ma swoje upodobania...co do kaloryczności to około 530 kcal. T 55 W 25 z tymi dodatkami jak w przepisie..
Prześlij komentarz